9 Ekim 2008 Perşembe

Mucize dediğin nedir ki?

Aşağıdaki üç kısa örneği dikkatle okuyunuz. Benzer ve farklı yönlerini değerlendiriniz.



1. Göktaşındaki mucize
Bilimadamlarının GodSend (Hüdaverdi) adını verdikleri 100 km. çapındaki gökcisminin incelikle tasarlanmış yörüngesi önümüzdeki ay Dünya ile kesişiyor. Kendine tayin edilmiş yörüngesinde Rabbini zikreden iki gök cismi saniyede 70 km. hızla vuslata erdiklerinde milyonlarca terapaskal gibi ancak yüce Rabbimizin oluşturabileceği bir basınç ortaya çıkacak. Tüm bunlar kusursuz bir yaratışın delilleridir.


O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratandır. Her biri bir
yörüngede yüzmektedirler. (Enbiya Suresi, 33)

2. Eşsiz yaratılış mucizesi
El-göz koordinasyonuTeröristin incelikle tasarlanmış elindeki işaret parmağına bağlı tendon ön koldaki kasların kasılması ile parmağın tetiğe basmasını sağlar. Eşsiz tasarımlı terörist gözü hedefini çok uzaklardan görür ve muazzam bir el-göz koordinasyonu ile tetiği çeker ve hedefini öldürür. Teröristin vücudu eşsiz bir düzenin ve ahengin örneğidir.

O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır.
(Alâ Sûresi, 2)


3. Sivrinekteki mucize
Sivrisineğin sahip olduğu özelliklerde kusursuz bir uyum vardır ve tesadüfler hiçbir şekilde böyle bir uyum meydana getiremezler. Sivrisinek eşsiz bir mühendislik ürünü olan iğnesini insana hissettirmeden batırır ve taşıdığı yine eşsiz tasarımlı sıtma mikrobunu bulaştırırır. Sivrisinek her özelliğiyle bize Allah'ın benzersiz yaratma sanatını tanıtır. Allah ayetlerde Kendi yaratmasındaki kusursuzlukla ilgili olarak şöyle bir örnek verir:


O, biri diğeriyle 'tam bir uyum' (mutabakat) içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman (olan Allah)ın yaratmasında hiç bir 'çelişki ve uygunsuzluk' (tefavüt) göremezsin. İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun? Sonra gözünü iki kere daha çevirip-gezdir; o göz (uyumsuzluk bulmaktan) umudunu kesmiş bir halde bitkin olarak sana dönecektir. (Mülk Suresi, 3-4)



Gerçeklere dönelim...
Her yıl 550 milyon insan sıtma hastalığına yakalanır... 550.000.000 kişi!

Sivrisinek insandan bir damla kan emeceğim diye taşıdığı mikrobu insanlara bulaştırır ve çoğu bebek ve çocuk milyonlarca insanı ölümüne yol açar.Sıtma tehdidi altına yaşamayan ve 2008 yılında hala süren bu dramın acısını hissetmeyen insafsızlar sivrisinekten mucize çıkartırlar.

Allah bir sivrisineği, ondan daha da ötesi bir varlığı örnek olarak vermekten çekinmez. İman edenler onun, Rablerinden (gelen) bir gerçek olduğunu bilirler. Küfre saplananlar ise, "Allah örnek olarak bununla neyi kastetmiştir?" derler. (Allah) onunla bir çoklarını saptırır, bir çoklarını da doğru yola iletir. Onunla ancak fasıkları saptırır. (Bakara Sûresi 26)
Kitaplarındaki bu ayeti örnek vererek insafa davet edenleri de karalarlar. Muhammed'in en küçük hayvan olarak bildiği sivrisineği laf diye getirmesinden keramet ararlar, "daha ötesi bir varlık" ise bu sapıklara göre Plasmodium, yani sıtma mikrobu!

İnsanları tartmak için size bir fırsat daha... Şimdi bazıları "allah akıl vermiş, çaresini bulacağız, hastalıktan sakınacağız" diye laflar edecekler. O akılı kullanmaya başladığımızdan beri arap putlarına yüz vermiyoruz. Ayrıca etkin mücadele son dönemde mümkün olabildi, ama insanlık tarihi boyunca can aldı ve o insanlar da bizim kadar insandı, güya Allah onlara da akıl vermişti. İklimden dolayı sıtmanın olmadığı ülkeler olanlardan ortalama 5 kat daha zengin. İnsanlar hastalıkla uğraşmaktan çalışamıyor, üretemiyor... Yardıma muhtaç kalıyor.

Hastalık bulaştırmayan sivrisinekler bile insanı rahatsız ediyor, uykusuna mani oluyor. Nereden baksan zarar yani... Dişi sivrisinek yumurtlayacak diye insanoğlu ızdırap çekiyor...

Soruyorum size ey yaratılışcılar!Annenize, karınıza, kardeşinize, kızınıza veya size tecavüz eden bir adamın penisinin sertleşmesini sağlayan sistem oldukça karmaşık bir düzenek değil midir? O sapık anlık zevki için sizin tüm hayatınızı mahveder... Harun Yahya "Tecavüzcü Penisindeki Mucizeler" diye kitap yazsa hoşunuza gider miydi? O sapık anlık zevkinin peşinde, sivrisinek de bir damla kan peşinde hayat mahvediyor. Siz de mucize diyorsunuz...

Hepinize insanlık dilerim,
Bilgehan

10 yorum:

  1. sen ideolojinin zavallığını bildiğin için olmadık delillere başvuruyorsun.

    YanıtlaSil
  2. İdeoloji diye seninkine derler ! Ukalalık yapma.

    YanıtlaSil
  3. Bu dünya imtihan yeridir. Ölüm de, hastalık da, terör de, tecavüz de bu dünya için yaratılmıştır. Allah (haşa) bu dünyayı kötülüklerden koruyan bir iyilik meleği değildir. Kötülüğü de iyiliği de yaratan O'dur. Bunlarla bizi imtihan eder. Sonra hesabımız görülmek üzere O'na döndürüleceğiz. Hesaptan sonra -merak etmeyin- ne ölüm olacak, ne kötülük ne de bir zulüm. Herkes hakettiğini bulacak.

    YanıtlaSil
  4. Penis kalkmışta, sinek uçmuşta materyalist olacaksınız birde zavallı örneklerle o müthiş değerli zamanınızı harcıyorsunuz bırakın bunlarıda gidin bir yapay organ yapın bakalım yapabiliyormusunuz. Yıl olmuş 2010 bloglarda, forumlarda nutuk atacağınıza o müthiş aydınlanmanızı sağlayan bilim zekanızla herhangi bir iç organ yapın yapabiliyorsanız. Kişisel olarak neye inanırsanız inanın pastafaryan zırvalarıyla eğlenin, ateist rejimiyle yaşayın ancak burda kimsenin dinini eleştirme, yargılama, debug olaylarına girme hakkına sahip değilsiniz. Herkes kendini aydınlatsın yeter. siz işinize bakın.
    iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak dostum sen yapay organ diyosun insanoğluna 1900 lerin başında günümüzden bahsetsen seni asarlardı adın deli bilmem neye cıkardı belki şuan yapay organ yok ama yakın zamanda olmayacağı ne malüm. bi bilim adamı gelip yapay böbrek yaptım ve böbriğin coğu işlevini yerine getirebiliyo dese inkar edermisin? o zaman da tutup insan yaratın o zamana bağlarsın kesin. herseye bi çıkıs yolu bulmuşsunuz ne olusa olsun allahın işi diyonuz madem allahın işi bu şartlar neden 700 lü yıllarda yoktu allahtan parmak işareti ile ayı ikiye bölmeyi isteyn muhammet neden insanların yasam kosulları gelişsin çöllerde deve sırtında ticaret yapcaz die harap olmamaları için bişi istememiş olmayacğından mı korkmus nedir bundaki allahınızın insanlığa kerameti hayırdır

      Sil
  5. insanlar asırlardan beridir inanma ihtiyacı içinde kendine yeni inanış biçimleri bulmuştur, ateistleri bugün eleştirenler antik yunan yada roma döneminde de hatta sümer zamanında yada hititlerde de eleştirmiştir bu karşılaşılan yeni bir sorun değil ve rahatsızlık duyulduğu için kendi içinde yaşa dışarı vurma bunları paylaşma deniyor, tamam o zaman inananlarda bunları kendi içlerinde yaşasınlar hiç bir yerde paylaşmasınlar yoksa onlar yüce varlığa inandıkları için elit kesim mi oluyorlar...

    YanıtlaSil
  6. Yapay organ mı dediniz? Geçen yıl canlı dokusu tamamen eritilmiş bir akciğer yeniden baştan yapılabildi, yakın zamanda hiçbir canlı kullanmadan da akciğer yapmaya başlayacağız, sonrasında diğer organlar gelecek. Tamamen inorganik maddelerden bakteri yapım çalışmaları hızla sürüyor, çok büyük ölçüde tamamlandı, yakında robotik bakterilerimiz olacak. O zaman da yapay insan yapın diceksiniz, devlet politikaları buna izin vermeyecek doğal olarak işte burada tıkandınız diceksiniz. Bir gün biri çıkıp delilik yapsa da yapay insan yapsa bi tane, bunun ruhu yok diyip dışlayacakısnız.

    YanıtlaSil
  7. vampyre organ zaten yapılıyor.bırak kuranı.bilimi izle.

    http://www.youtube.com/watch?v=o1ewAheYSXs&NR=1

    YanıtlaSil
  8. dostum siz acı çekmek için hesap gününe kadar beklemeyeceksiniz siz öldüğün zaman -artık namazınızda kılınmaz ya- kabirde gerçekleri göreceksiniz ve o zaman yaptığınız bütün tövbeler kabul olmayacak yani siz bir kaç sene sonra gerçekleri anlayacaksınız o üzden gelin tövbe edin islamı tüm hakikatleriyle yaşayın diyorum

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil