11 Ekim 2008 Cumartesi

Ramazan felakettir!

Ramazan ayı felakettir!
Ramazan ayında müslümanlar gün doğumundan gün batımına kadar aç ve susuz kalarak kendileri ve çevrelerindekilere işkence ederler.

Ramamazanda müslümanlar gerginlik yaratırlar
Ramazan ayında en çok duyacağınız laf "küfrettirme lan beni oruç ağzımla"dır. Aç, susuz, sigarasız kalan müslümanlar stres yüzünden etraflarında terör estirirler. Özellikle trafikte bu çok büyük problemler çıkarırlar. Akşam saatlerinde hepsi evlerinde gitmek üzere yola çıkar trafiği de kitlerler. Okulda, işyerinde her yerde tatsızlık çıkarmak üzere fırsat kollarlar...

Ramazanda baskı ve şiddet artar
Müslümanlar kendilerine yaptıkları işkenceyi başkaları da kendilerine yapsın isterler. Oruç tutmayanları öldürebilirler.

Ramazanda dini mastürbasyonun dozu artar, her taraf ilahi, ezan, kuran, hoca, hacı vs. dolar. Şerefsiz basın ve televizyonlar ramazanda müslümanların mastürbasyon yapmasına yardım ederler. Ramazan İslam şövenizminin doruk yaptığı aydır.

Ramazanda gece uyku uyutmazlar
Gece yarısı davul çalmak gibi manyakça bir iş ancak müslümanların marifeti olabilir. Hiçbir bahanesi olamaz, ramazan bir ilkelliktir, herkese rahatsızlık verir.

Ramazanda iş verimi düşer
Açlıktan beyni çalışmayan yarı uyku halindeki müslümanların işte ve okulda verimleri düşer. Zaten bir halta yaramazlar, ramazanda iyice sıfıra vururlar.

Ramazanda duygu sömürüsü zirve yapar
Yardım kampanyası ayağına, camiye kuran kursuna yardım ayağına para toplama işler artar. Paraların nereye gittiği belli değildir. Televizyonlarda sefil halde zavallı insanları gösterip para toplarlar. İslami holdinglerle ip atlarlar.

Ramazanda fiyatlar tepe yapar
Müslümanlar, ramazanda tüketim çılgınlığı yaşadıkları için fiyatlar ramazanda tepe yapar. Kendileri de müslüman olan esnaf ve market sahipleri fiyatlara ayar çekerek ramazanda kar marjlarını yükseltirler.

Oruç sağlıksız beslenme demektir
Günde 5 veya 6 defa küçük öğünlerle beslenmek ve günde en az 2 litre suyu dengeli olarak tüketmek gerekir. Müslümanlar ramazanda iki öğün yerler ve her öğünde midelerini tıka basa doldururlar. Bunu anımsattığımızda "peygamberimiz midenin üçte birini yemek, üçte birini su ile doldurun, çok yemeyin vs vs. demiş" diye savunmaya geçerler. Bunu uygulayan yoktur, ayrıca midenin üçte biri nasıl ölçülür bilen yoktur, hepsi yalandır.

Daha pek çok şey sayabilirim. Ama unutuyorum artık yavaş yavaş... Türkiye'deki iğrenç ramazan atmosferini uzun süredir yaşamıyorum, bir daha da yaşamak istemem.


Oruç tutmayın, derhal dinden uzaklaşın,
Bilgehan

45 yorum:

  1. bu yazı felakettir. okumayın. siteden uzaklaşın.

    YanıtlaSil
  2. neresi felaket?? neresi yanlış? çalar saat varken davulla gümbür gümbür oruç tutanı tutmayanı uyandırmak saygısızlığını mı savunuyorsun yoksa günde iki defa yağlı yemeklerle mideyi doldurup kalan kısmı aç geçirmenin sağlıksızlığını mı? oruç tutmayanlara karşı nefrete ne demeli? niye oruçlu insanların yanında birşey yenilip içilemiyor, nefsi kontrol etmeyi öğrenmek, fakirlerin durumunu anlamak değil mi amaç? sen sıradan bir günde restoranda otururken parası olmayan insan yutkunarak geçiyor önünden, sen devam etmiyor musun yemeğe sanki? içini boşaltmayın, değersizleştirmeyin inancınızı da biz de saygı duyalım

    YanıtlaSil
  3. sen once insanlarin inanclarina saygi duymayi ogren bilgehan.ateistler haksiz olduklarini bildikleri icinmidir bu kadar agresif oluyorlar.neden bu hazimsizlik.biz sizi umursamiyoruz inancsizliginiza saygi duyuyoruz peki sizde neden yok bu hosgoru.istersen ben cevaplayayim inancsiz bir insanda erdem adina hic birsey yoktur.yalnizca kendini dusunur ve herseyin kendi istedigi gibi olmasini bekler olmayincada baslar bagirmaya bakti sesini duyan yok kufreder yine olmadi iste yukardaki yazi gibi hakaret eder ve aglar..yazik size yazik...

    YanıtlaSil
  4. ateistlerin işi tanrıya inanmamak değil özellikle islama düşman olmaktır. bunun adına da tanrıtanımazlık diyorlar. siz kısaca deseniz ya ben islama karşıyım. batının nimetlerini türkiyede yeterince yaşayamadığım için bunun sorumluluğunu islama yükledim ve tepki olarak da ateizmi seçtim kendime. bi .bktan haberiniz yok. dinin ne olduğunu bilmiyorsunuzx sonra da çıkıp ben inanmıyorum diyorsunuz. inanmazsan saygıyı öğren. ateizmin kaidelerinden biri de saldırgan olmak yoksa hitler ateizmi kullanarak nasıl milyonlarca cana kıyardı ya da stalin denen yaratık insanları bir robot bir moron haline getirmek için ateizme darwinin zırvalarına bel bağlar mıydı? o moronlardan biri de sizsiniz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hitler ateist değildi.kavgam kitabında ve başka konuşmalarda ateist olduğuna dair hiçbir ibare yok.aksine biraz farklı da olsa katı bir hristiyan olduğuna dair güçlü veriler var.stalin de o pratikleri ateist olduğu için değil aklınca sovyetlerin bekası için devlet için yapmıştır.islam dünyasında kerbeladan bu yana 1400 yıldır muslimler birbirini kesip biçiyor.tarihin başından bu yana din için alınan kelleleri toplasan hitoyla stonunkiler deryada bir damla kadardır

      Sil
  5. bilgehan bilmiyor olabilir hakaret etmekle ona kötülük yapmış oluruz. davul olayı geçmişten günümüze gelen bir kültür anlayışı bana görede yanlış davul çalmazsa sahur olmaz gibi bi şey islamiyette yok yani.
    Ramazanda açlıktan kaynaklanan tartışmalar yoğunlaşsada sonu tatlıya bağlanır mübarek gün tamam beyler kesin tarzında (: üstelik ramazanda adliyelik olaylar azalır suç oranı düşer.
    İslamiyet sosyal yardımlara önem verir. Fitre ve zekat ramazan ayında daha anlamlı çünkü müslümanlar açlığın ve yoksunluğun ne demek olduğunu bu ayda daha iyi anlıyor. yoksullara yetimlere yardım etmek yanlış olmasa gerek.
    Ramazanda fiyatların tepe yapması ramazanın deil talebin suçu kaldıki her sektörün fiyatlarının yüksek olduğu dönemler vardır. kışın doğalgaz fiyatı artar en basitinden ramazanda gıda fiyatı artabilir.
    Sevgili peygamberim insanların sağlıklı yaşamaları için gereken tüyoları vermiş. üçte biri ile kastedilen üç birim yiyebileceksen bi birim ye, bir birim su iç, bir birimi kullanmadır. oruç sağlığa faydalı bunu birçok doktor söylüyor. insanlar aşırı yiyorsa bunda ramazanın bi suçu yok..
    İslamiyette inanmıyor diye insan öldürülmez İslamiyet sevgi ve barış dinidir. Bir insanı haksız yere öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir

    YanıtlaSil
  6. Kültürel olgularla dini olgular bu kadar bilgisizce karıştırılabilir :)

    Ben saf ateistim gibi bir kaygıyla ne diyeceğini bilmeden sarf edilmiş sözler. Yazmanın sonu yok, engeli yoktur. Neticesinde komik olma ihtimali vardır sadece, yukarıdaki gibi.

    YanıtlaSil
  7. kültür nedir güzel kardeşim bilmiyorsun birde saf olmadığından dem vuruyorsun saf olduğunu bilemem ama bilgisizsin
    Kültür:İnsan toplumuna özgü bilgi, İNANÇ ve davranışlar büyünü ile bu bütünün parçası olan maddi nesneler.Toplumsal yaşamın dil, düşünce, gelenek, işaret sistemleri, kurumlar, yasalar, aletler, teknikler, sanat yapıtları gibi her türlü maddi ve tinsel ürününü kapsamına alır.

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. bismillahirrahmanirrahim
    ramazan ayı inananlar için pek çok manalar ifade eden bir aydır
    zekat , sadaka , fitre gibi yardımların en çok yapıldığı aylar ramazan aylarıdır..
    ramazan insanlara sadece boğazı tutma konusunda sabrı değil manevi sabrı da aşılamayı hedefleyen, sabır itidal ve hoş görü konusunda da insanların dikkatli olması gereken aylardır..
    evet kültür için bütüne bakmanın gerekliliğinden bahsedilmişse eğer ramazan ayı ve orucunun da ancak bütünlüğünden bahsedilirse ve o zaviyeden bakılırsa bir anlamı olabilir..zaten peygamberimiz manevi açıdan hiç bir değişiklik geçirmeden emin bir hale gelmeden tutulan ramazan orucunu açlık diye nitelemiştir..maalesef günümüz müslümanlarının oruç diye yaptıkları budur..
    evet islam onu sadece Allah ın sopası olarak gören idrak yoksullarının elinde bu hale gelmiştir. ve bu yüzdendir ki ona karşı gelenler islamın özünden çok onu yaşadığını zanneden insanları eleştirmişlerdir..
    evet senin kirli ağzına onun pak ismini bulaştırdığın o peygamber geceleri bir hurma ile sahur eder, akşamlar bir hurma ile sahur açardı..bizler onun başı bozuk ümmetleri olarak ramazan pidemizde tereyağı yoksa sofraya küsen suratı asılan cahiller topluluğu haline döndük..evet sorun bu kardeşimizde değil onda bu izlenimleri uyandıran müslüman adaylarındadır..henüz adaylıktan çıkıp müslüman olanımız öyle az ki..
    bilgehan bengi
    ateizm bir şeye inanmamaya inanmaktır.. ve maalesef hiç bir şeye inanmamaya inanırken de aslında inanıyorsun bir şeylere..bunu tek sebebi de insana yerleştirilmiş inanma ihtiyacı ve hissi.. sen on üzeri eksi bilmem kaç kadar ihtimale inanıyosun biz ise 10 üzeri eksi o bilmem kaçın birden çıkarılmış haline o ihtimale inanıyoruz tek fark bu ..
    velhasılı kelam
    bütüncül bakalım
    nüansları görelim
    ve aristo mantığyla saçmasapan şeylere mantıki çözüm bulmayalım.. senin yaptığın şey biber acıdır gerçekler acıdır o halde gerçekler biberdir mantalitesinden öteye geçememiş ki ...
    evet sevgili ateist
    istediğin gibi yaşa gezdolaş, ye iç vs vs.
    vücudunu sayısızca erkeğe kullandır vs. tadabileceğin tüm zevkleri hücrelerinin toplu intiharına kadar tat..
    biz seccademize kapanmayadevam edeceğiz..
    haşa yoksa öyle bir rab ikimiz de toprak oluruz
    ama varsa
    var ötesini sen düşün...

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir yazı olmuş, noktası, virgülüne kadar katılıyorum. Hele son cümle süper. Bence ramazanla birlikte ezan ezası da sona ermeli...

    YanıtlaSil
  11. Ben nasıl sabahın 6sında gümbür gümbür müzik açamıyor, gece 2de yüksek sesle film izleyemiyorsam, sevgili müslüman kardeşlerim de sabahın 6sında car car ezan okuyamaz, ramazan geldi diye gecenin 3ünde beni davul sesiyle uyandıramazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin car car dediğin ezan sesi var ya birçok kafirin sırf o ezanın ahengine aşık olduğu bir sestir. o yüzden kullandığın kelimelere dikkat et!

      Sil
  12. alpay ve Bilgehan aynen katılıyorum.

    sevgili teistler size cevap vermeyi o kadar arzu ederdim ki.. hangi mal cümlenize cevap vereceğim bilmiyorum. ne yalan söyliyim üşendim. cihad falan yapsanıza siz. böylelikle hristiyanlardan da kurtuşmuş olur dünya

    YanıtlaSil
  13. dinimize saygı diyenler önce benim her normal insan gibi o saate uyuma hakkıma saygı duysun. ben o saatte uyanmak zorunda değilim. çalar saat diye birsey var. bir de üstüne utanmadan kapıya gelip para isterler. saygıymış.

    YanıtlaSil
  14. Din safsatasına hala inanmanız beni çıldırtıyor . İnan ! Sorgulama ! Sonsuza kadar yanarsın ! gibi kelimelerin kullanıldığı bir kitap gerçekte olsa ona inanmam kimse bana neyapacağım konusunda emir veremez doğruyu gösterir uygulayıp uygulamamak bana kalmıştır . Ki kitabın insanlar tarafından yazıldığına ve değişime uğradığına adım gibi eminim . Hala bunların farkına varamamanız ne tuhaf birazcık beyniniz varsa gün gelir anlarsınız ama ozaman kadar yaşamınız boşa geçmiş demektir .
    Saygılarımla ; İbrahim AYDIN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adım gibi eminim demişin ya. adına bir bak o zaman. Bir peygamber ismidir. O isme leke sürüyorsun. git önce ismini değiştir. sonra adın gibi emin ol. adın gibi emin olmak o emin olduğun şey her neyse doğru olduğunu belgelemez. Malesef zırvalamışın.

      Sil
    2. Allah zaten emir verirken ayetlerinde de açıklıyor insan seçme özgürlüğü (irade) verdiğini Allah seni Müslüman olman için zorlamıyor ki sen kafir ateist hristiyan her ne boksa artık olabiliyorsun eğer ki zorlasaydı -emin ol- şu anda burda bu yazıları yazacağına ibadet ediyor olurdun

      Sil
    3. yani kısacası Allah zaten doğruyu gösteriyor ve seçim hakkı veriyor (yanlış şıkkı seçersen hak ettiğin cezayı da veriyor) birazcık daha en azaında 8. sınıf din kitaplarını okursan Allah'ın doğruyu gösterip insanlar doğru yanlış arası seçim hakkı bıraktığını anlardın.

      Sil
  15. Türkiye Müslüman bir ülkedir ve müslümanca yaşar. Sizin gibi kendini bilmez imansız kişiler beğenmiyorsanız gidin dağ başında yaşayın ne davul sesi duyarsınız nede o mübarek Ezan sesini. Sizin medeniyet dediğiniz şey, sabahlara kadar içip içip sonrada birbirinizle ilişkiye girmekmi? yada aptalca şeyler yapıp insanların dikkatini çekmekmidir? yok efendim gece rahatsız oluyormuş yok efendim oruç tutan kişi agrasif oluyormuş. Boş boş konuşmayın burda siz dünyaya küçücük bir pencereden bakıyorsunuzki, o yüzden 1 kişinin yaptığı şeyi bütün Müslümanlara mâl ediyorsunuz.

    YanıtlaSil
  16. Sizin de ateist deyince aklınıza nedense ilk olarak sabaha kadar içip işlişkiye girmek geliyor. Sanki buna imreniyor ama yapamadığınız için sinir oluyor gibisiniz... Bizim derdimiz saygıyla ilgili, siz sabahın 6sında ezan okursanız, gecenin 3ünde davul çalarsanız, disko-eğlence kültürüne hiç laf söylemeye hakkınız olmaz. Ben gece 12de ağzımın tadıyla sesini açıp film izleyemiyorsam, siz de gecenin 3ünde, sabahın 6sında bas bas bağıramazsınız...

    Ahlak deyince aklınıza gelen tek şey bacaklarınızın arasıysa, yazık...

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. İbrahim Aydın "Din safsatasına hala inanmanız beni çıldırtıyor" demiş. Evet, şeytanı da çıldırtıyor.

    YanıtlaSil
  19. Sigara içen savcıya 'oruç' dayağı
    Yozgat Otogarı'nda otobüs bekleyen Kadışehri Cumhuriyet Savcısı Özcan Çubukoğlu, Ramazan ayında açıkta sigara içtiği gerekçesiyle 2 kişi tarafından dövüldü

    03 Eylül 2010 - 11:35
    Yazı Boyutu: Olay, önceki gün saat 12.00 sıralarında Yozgat Otogarı'nda meydana geldi. Otobüsün hareket saatini bekleyen Savcı Özcan Çubukoğlu sigara içmeye başlayınca, çevreden birkaç kişi ‘Ramazan ayında açıkta neden sigara içiyorsun?’ diye laf attı.

    Savcı Çubukoğlu’nun sigara içmeye devam etmesi üzerine bu kişiler Çubukoğlu'na saldırdı. İddiaya göre Çubukoğlu, savcısı olduğunu belirtmesine rağmen 2 kişi tarafından dövüldü.

    YanıtlaSil
  20. 1987 yılında, Van yüzüncü yıl üniversitesinde bir oruç tutmadığı ve yemekhanede yemek yeme hakkını kullanmak istediği için faşist ve gerici bir öğrenci grubu tarafından katledilmiştir Mehmet tekin. Cesedi de bir tuvalet kabininde bulunmuştur...

    YanıtlaSil
  21. 19 – 08 – 2010 | Hakkari’de askerlik yapan Ali Arslan alevi olduğu ve Ramazan orucu tutmadığı gerekçesiyle öldürüldüğü bildirildi. 20 yaşında olan Ali Arslan, acemi birliğini yaptıktan sonra, usta birliğini yapmak icin Hakkari ‘ye gitti. Ali Arslan alevi olduğu icin, sürekli diğer askerler tarafından hor görüldüğünü,rahatsız edildiğini, ailesiyle yapılan telefon görüşmelerinde ailesine sürekli bildirdi.



    15.08.2010 tarihinde, kışlada Ramazan orucu tutmadığı gerekçesiyle,bir asker tarafından başından vurularak öldürülen Ali Arslan’ın cenazesi Erzincan’a bağlı Palanga Köyüne getirildi.

    Alınan bilgilere göre askeri komutanlarca, olayın çatışma esnasında gerçekleşmediği, bir asker tarafından bilerek öldürüldüğü gerekçesiyle,h aberin basına yayılması engellenmiş ve olayın sessizce örtbas edilmesi sağlanmıştı.

    Ailesinin büyük ısrarına rağmen, Ali Arslan’ın yüzü ailesine gösterilmedi. Sadece ayaklarının annesi tarafından görülmesine izin verildikten sonra, Ali Arslan’ın cenazesi toprağa verildi.

    YanıtlaSil
  22. Tesettürlü mayoyla denize girince saldırıya uğradı
    Çeşme'de tesettürlü mayo ile denize giren Hatice Şenocak ve çocukları asker eşininsaldırısına uğradı. Şenocak, suç duyurusunda bulundu.
    İzmir'de öğretmenlik yapan Hatice Şenocak, tesettürlü mayoyla denize girmek isteyince, plajda başka bir kadının sözlü ve fiziksel şiddetine uğradı. Çeşme'de çocuklarıyla plaja gelen Hatice Şenocak, 'haşema' olarak bilinen ve başı da örten özel mayo ile denize girmek istedi. Şenocak, çocuklarıyla yüzerken, Birsel Pehlivan adlı bir kadının saldırısına uğradı.

    YanıtlaSil
  23. 'ÖRÜMCEK DENİZİ KİRLETİYORSUN'Şenocak, başından geçen çirkin saldırıyı Yeni Şafak'a anlattı. Çocuğuyla birlikte yüzmek istediğini söyleyen Şenocak, "Adının Birsel Pehlivan olduğunu sonradan öğrendiğim kadın, 'örümcekler, utanmıyor musun denizi kirletmeye, Atatürk Cumhuriyetini kirletiyorsunuz' diye bağırarak hakaretler etti. Yanımda çocuğum vardı. Onlara, bari çocuğumu sahile çıkarayım dediysem de dinlemediler. Beni tartaklayarak sahile çıkarmaya çalıştılar. Jandarmayı çağırdık. Jandarmaya da ben asker karısıyım, hiçbir şey yapamazsınız' dedi.

    SEN DE MAYO GİYECEKSİN
    Pehlivan'ın küçük oğlunun koluna tırnaklarını geçirdiğini anlatan Şenocak, "Ardından jandarma çağırdık, geldi. Jandarma iyi niyetliydi. Kadın 'ben asker karısıyım Bunlar böyle denize girmeyecek' dedi. Jandarma da çaresiz kaldı" şeklinde konuştu.

    Olayla ilgili Hatice Şenocak'ın avukatlığını ise savcılık görevinden isitifa ederek İzmir'de avukatlık yapmaya başlayan eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı üstlendi. Gültekin Avcı, Memur-Sel İlçe Başkanı Abdurrahim Şenocak'la birlikte Çeşme'de dün olay tespiti yaptı. Avcı ise "Birileri ülkenin tek sahibi olduğunu zannediyor. Asıl bu zihniyet Türkiye'yi kirletiyor" dedi. Denizde yüzerken saldırıya uğrayan Şenocak, 3 günlük doktor raporu aldı. Olayın yaşandığı 4 Ağustos'ta şikayetçi olan genç öğretmen, dün de savcılığa suç duyurusunda bulundu.

    YanıtlaSil
  24. YUKARIDAKİ ÖRNEKLERİ HEM NALINA HEM MIHINA VURMAK AMACI İLE EKLEDİM.

    ORUÇ TUTMAYAN İNSANLARA SALDIRILMASI NASIL YOBAZLIKSA, TESETTÜRLE DENİZE GİRENE SALDIRILMASIDA O DENLİ YOBAZLIKTIR.

    ORUÇ TUTANIDA TUTMAYANIDA BİZİM İNSANIMIZDIR. KARŞILIKLI SAYGI VE HOŞGÖRÜ OLURSA HAYAT ÇOK DAHA GÜZEL OLUR.

    YanıtlaSil
  25. hepiniz saygısız ve hoşgörüsüzsünüz bu çağda yaşayamayacak kadar geri kafalı ve at gözlüklüsünüz ülkemizin ilerleyememesinin neredeyse tek sebebi hoşgörüsüz din düşmanlarıdır kimseyi çekmedikleri için kör olan gözleriyle var olan gerçekleri göremedikleri için mercmek kadar beyinleriyle kendilerini dünyadaki en akıllı varlık saydıkları için hiç bir şeyde ilerleyemiyoruz Yüce Allah rahman ve rahim olandır Rabbim sizi ıslah etsin sizin saçmalıklarınızdan cümle alemi esirgesin inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. english_teacher nickini kullanan ahmak. asıl beygir gözlüğü ile dolaşan sensin. "hepiniz" derken insan utanır biraz. kıçını yıkarken başka taraflarını batırma.

      Sil
  26. Bilgehan Bengi, yazdığın bu yazıda sübjektif bi şekilde Ramazan ayını, oruç tutan insanları ve genel olarak "İslam" dinini eleştiriyosun. Madem böyle bişey yapmaya karar verdin, bunu az olsun objektif bi şekilde yap. Yazdıklarının büyük bir bölümünün gerçekle bir alakası yok, bişey yazmadan önce git araştır, öğren, sor bişey yap ama doğruları yaz. Ama sanırım zaten amacın doğruları yazmak değil, amacın insanları dinden soğutmak ve uzaklaştırmak. Belliki hiçbir dine inanmıyorsun, ateistsin, herşeye bilimsel açıdan bakıyorsun, ama yazdıkların hiçte öyle değil. Neyse, ister ateist ol ister başka bişey, ne olursan ol o senin seçimin, ama başkalarının inançlarına saygı göstermek zorundasın!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yusuf yusuf :D bir şeyleri ispat etme korkusunda :D
      kaçış yok elbet ölecesin o zamana kadar bekle :D

      Sil
    2. bu arada blog sahıbıne soyledım bu sözümü hedef sapmasın :D

      Sil
  27. Kutluyorum seni... cesurca bir yazı. Bir de orucun zararlarını anlatan dürüst doktorlar çıksa tam olacak.

    YanıtlaSil
  28. çokk acıdım bilgehana o kadar hazımsız davranıyorki ben buyum diyo insan ufacık aklıyla kainatı sevk ve idare eden allahakarşı nede çok şey bildiğini zannediyo.ufacık bir hastalığı kendinden kovamazken acziyetini görmeyip allahın kanunlarına meydan okuyor.bu kardeşimize hidayeti göstermesi ve allahın onu sevmesi için çok dua edelim bir insanın hidayetine vesile olmak bütün insanları kurtarmak gibidir. rabbim bilgehana gerçeği görecek akıl versin.

    YanıtlaSil
  29. yalnız sağlıksız beslenmeyle ilgili dediğin doğru bence ama şöyle ki bütün gün oruç tuttuktan sonra akşam tavuk suyu çorba yok zeytinyağlı sarma yok etli dolma olmadı daldır ekmeği tereyağına yok yağlı eti yut tek lokmada üstüne 56 baklava falansa durum ciddi ramazanın sonunu çıkaramayabilir ama az yerse öz yerse sağlıklı ve yağsız besin yerse problem yok bu hasatalıkların sebebini şöyle açıklayabiliriz: 1 kişilik oruç tutuyor ama 4-5 kişilik yem yiyoruz. :D

    YanıtlaSil
  30. gerçekten de inanmayanların başkasını da ınanmaktan vazgecırme ya da ınanacak dıye korkusu nerden gelıyor anlamıyorum neden islama takmış durumdasınız senın işkence çektiğini o kişi kabul etmişse onun bedeninden sana ne

    YanıtlaSil
  31. Bilimsel açıdan bakıyorsun ya bilgehan :) Ölümsüz olmaya çare bulsana madem herşey bilimsel şekilde gerçekleşiyor ölen bir insanı veya hayvanıı her hangibir CANLI'yı. Uzayı açıklasana yıldızları güneşi gezegenleri. Bunlar sence her zaman varmıydı ? Bnalar araçlar var. Bunların malzemeleri kendi kendine mi oluşuyor ? Eğer ki evet diyorsan oluşmasını sağlayan şeyler nasıl oluşuyor ? Öldükten sonra ne olacağını bilimsel şekilde açıkla da bilelim.Peki bunu açıklayacak beyin var orası kesin. Ama bir et parçası nasıl düşünebilir ki ? Bunların hepsini açıkla ateist kardeşim bende ateist olacam bekliyorum. BATUHAN DURAN 17 ADANA-KOZAN

    YanıtlaSil
  32. Bir buçuk milyar musluman aptal akılsız birtek sen akillisin.sen musluman olmus insanların sence kafasına göre araştırmadan bilmeden cahilce mi musluman olduğunu saniyorsun.deki ALLAHİN varlığa inanıyorum ama nefsine yenik düştüm ağır geldi oruç tutmak namaz kılmak kulluk etmek kendimi avutmak için soyeledigim yalanlara kendimde inandim de bunu de milletin kafasını karıştırma Albert Einstein kadar zeki olmasakda çok şükür neye inanacagimizi biliyoruz artı ALLAHİN yaratıcının varligina inanmak için o kadar da zeki olmayada gerek yok kuş beyinli

    YanıtlaSil
  33. Bir buçuk milyar musluman aptal akılsız birtek sen akillisin.sen musluman olmus insanların sence kafasına göre araştırmadan bilmeden cahilce mi musluman olduğunu saniyorsun.deki ALLAHİN varlığa inanıyorum ama nefsine yenik düştüm ağır geldi oruç tutmak namaz kılmak kulluk etmek kendimi avutmak için soyeledigim yalanlara kendimde inandim de bunu de milletin kafasını karıştırma Albert Einstein kadar zeki olmasakda çok şükür neye inanacagimizi biliyoruz artı ALLAHİN yaratıcının varligina inanmak için o kadar da zeki olmayada gerek yok kuş beyinli

    YanıtlaSil
  34. mehmet emin aram; sen inancı sayıya vurmuşsun; o zaman dünyada iki buçuk milyara yakın hristiyan olduğuna göre sen yanlış düşünüyorsun. O kadar hristiyan aptal yada akılsız olamaz sa senin benim hristiyan olmam lazım. Nasıl müslüman olunduğunu da bilmediğin açık, işkembeden sallamışsın ama araştırmamışsın.
    W.Lippmann'ın bir sözü vardır; Herkes aynı şeyi düşünüyorsa,hiç kimse fazla bir şey düşünmüyor demektir. Zaten birşeylerin varlığına inanıyorsan, bu tip sitelere girme yoksa hristiyan olmaya çok yakınsın. Einstein'in zekasıyla senin gibi şükür mantıklı birinin kıyasına hiç girmiyorum. Kuş beyinli mi dedin, yazdıklarına bir bak o zaman..

    YanıtlaSil
  35. İnsanların hatalrını dine yüklemeyin.davulu islam emretmedi.tıkabasa yiyin demedi.ateist olunca ne olacak? Ölümsümsüz mü olacaksınız yada madalya mı takacaklar.ateizm kaybetmektir.kazandırdığı hiç bir şey yok.kısacık bir hayat ve yok oluş.bunun neresi eğlenceli?

    YanıtlaSil
  36. Thank you from management goes a long way,Really informative blog article.Really thank you! 

    YanıtlaSil