15 Ekim 2009 Perşembe

Müslümanlara Öneriler (İman Koruma Kılavuzu)

Sevgili müslüman kardeşlerim,

Neredeyse tüm yazılarımda sizin kutsal değerlerinize küfrettim. Bu yazımda Allah'a, resulü Muhammed'e ve sizin için seçtiği din İslam'a hiç küfür etmeyeceğim. Çok şeyler yazdım, çok şey denedim ama sonunda sizi ateist yapamayacağımı anladım. Madem ateist yapamıyorum bari verdiğim zararı düzelteyim düşüncesiyle bir yazı hazırladım. Bu yazının amacı sizin imanınızı imanınızı korumak ve güçlendirmektir.

Maddeler halinde sıralıyorum, buyrun...

1. Aklın fitnesine kapılmayın. İmanın en büyük düşmanı akıldır. İnsanın aklı cüz'idir, kifâyetsizdir; atomu anlar, onun altını anlamaz, onu da anlasa en altını bilemez, evreni bilir, sınırları nerede bilemez, onu da bilse evrenin dışında ne var bilemez. Gördüğünüz gibi insan aklı sınırlıdır. O yüzden aklın fonksiyonları olan mantığa ve eleştirel düşünceye ve deneye dayalı bilgi birikimine kapılarınız sıkıca kapatın. Bilim denilen illet bu üçünün veledü zinasıdır. Bilimsel herhangi birşey okumayın. Özellikle astronomi, astrofizik ve biyolojiden uzak durun. Bilimin zirve noktalarından biri olan Amerikan Ulusal Bilim Akademisine üye dünyanın en elit bilimadamlarının %97'si ateisttir. Görüldüğü gibi bilimin sonu imanını kaybetmektir. Aman derim uzak durun.

2. Peygambere iman esastır. Akıl denen fitneyi yanlışlıkla kullanan mümin "Dağ başında bir mağarada yanlız başına bir adama melek gelip Allah'tan mesaj getiriyor, bir tane gören yok... Hem zaten herşeye gücü yeten Allah neden böyle bir yöntemle insanları yola getirmek istesin?" diye düşünüdüğü an imanı gider. Aman derim... Çok düşünmeyin... Allah'ın yöntemini sorgulamayın. "1400 yıldır çok şey değişti, insan yaşamı bambaşka bir şekil aldı, Allah son elçisini neden 1400 önce gönderdi? Şimdi de elçi gönderse ya" diye düşünen küfre düşer. Allah alemleri nur Muhammed'in yüzü suyu hürmetine yaratmıştır. Bunu böyle bileceksiniz, iman edeceksiniz.

3. Kuran Allah'ın kelamıdır. Allah'ın kelamının Arapça olmasında hikmetler vardır. Kuran'ın Türkçe ya da başka dillerdeki mealleri yetersizdir ve -ASLA- Kuran'ın kendisi değildir, Kuran'ı yansıtmaz. Shakespeare'in bir sonesi İngilizce aslında değerlidir, asıl tadı ve asıl anlamı İngilizce aslındadır. Çevirileri o tadı vermez. Kaldı ki Shakespeare zavallı bir fanidir. Alemlerin rabbi olan yüce rabbimizin kelamı bir faninin yazdıklarından daha büyük anlam taşır ve bu anlam ancak Allah'ın kullanmayı tercih ettiği Arap dilinde ortaya çıkar. ASLA ve KÂT'A Kuran'ın Türkçe mealini okumayın. Okursanız kafanız karışır, imanınız gider. Kuran'ın Arapça'dan başka dillere çevrilmesi Şeytan'ın en büyük fitnelerindendir. Kuran'ın sihri Arapça aslındadır. Anlamasanız bile aslını okuyun. Zaten Allah anlamanızı istese kalbinize ilham ederdi. Ama Arapça olarak göndermiş işte.

4. İslam tarihiyle ve özellikle peygamberin hayatı ile ilgili hiçbir şey okumayın. Geçmiş, geçmiştir. Siz önünüze bakın. O günün şartları geride kaldı. Olur da tarihe bir gözatayım derseniz Şeytan fitneyi kalbinize eker.

5. Kader ve Allah'ın sıfatlarının tecellisi gibi konulara asla kafa yormayın. En güzeli "Allahüalem" demektir. İlk maddeyi hatırlayın. Küçücük beyninizle herşeyi bilemez, anlayamazsınız. Sizin aklınızın ötesinde şeyler var... Kader de bunlardan biridir. Sorgulamayın.

6. "Allah neden sadece Arap yarımadası ve çevresine peygamber göndermiş" diye sormayın. Allah 124.000 peygamber göndermiştir. Herşeyin binlece yıldır yazılı kayıt altında tutulduğu Çin'in kayıtlarında bir tane peygamber olmaması sizi şaşırtmasın. Açıklaması basittir; Şeytan Çin kayıtlarından olduğu gibi, diğer uygarlıkların kayıtlarından da nice peygamberi çıkartmıştır.

7. Gazete, televizyon vs. her türlü haber kaynağından uzak durun. Hele şeytanın büyüğü Internet'ten uzak durun. Bu yazı Internet'te okuduğunuz son yazı olsun. Hemen kapatın. Sakın dünyada olup bitenden haber almayın. Müslüman ülkeler şöyle sefil, İslamcı terör böyle vahşi diyorlar... Allah muhafaza, izlersiniz imanınıza zarar gelir. Bu Internet denen şeytanda bu site gibi zındık siteler var, Allah yok diyorlar, aklın arabasına binmişler cehenneme doğru gidiyorlar. Aman kapılmayın.



Benden size tavsiye, yazdıklarımı iyice okuyun, anlayın. Ben bu saydıklarımın hepsini yaptım, sonunda ateist oldum. Sorgulamadan inanıp hakkı ile iman etmeyi başaramadım. Siz de benim gibi cehenneme odun olmak istemiyorsanız sözlerime kulak verin.

Sevgiler, saygılar
Bilgehan

28 yorum:

  1. Bilgehan çok komiksin yahu sen önce kendi imanını kurtar. bide kılavuz hazırlamış kılavuzumuz sen hazırladıysan burnumuz ... çıkmaz (:
    Bana göre müslüman bu dediklerinin aksine bilmelidir öğrenmelidir. zaten her bilim bize kendi diliyle Allah'ı anlatıyor. Allah bize Kuran'da düşünmemizi emrediyor. Kuran-ı kerim bizim en büyük mucizemizdir. mealdende olsa okunmalı anlamaya çalışmalıdır.
    İslam evrensel bir dindir ve tüm insanlığa gönderilmiştir acemin araptan arabın acemden bir üstünlüğü yoktur. asıl üstünlük takvadadır. Peygamberimizin hayatı mutlaka okunmalıdır onun davranışları örnektir ve üstün ahlak sahibidir. Eğer sizde biraz akıl varsa düşünün Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim okuma yazması olmayan bir insanın uydurduğu bi söz olabilirmi!
    Her şeyin yaratıcısı Allah'tır hayırda şerde Allahtandır. dileseydi herkes inananlardan olurdu kaderin bir cilvesi olarak bazı insanlar inanır bazıları inanmaz.. insanlara bir süre biçilmiştir ve imtihan ölünceye kadar devam eder.
    Bazen insan kötüyü görmeden iyinin kıymetini anlamıyor gerçekten kötü olmasaydı iyinin önemi olabilirmiydi? internette televizyondada gazetede iyide vardır kötüde her şey insanın iradesinde unutmayalımki bu iradeyi yaratanda Allah'tır.
    Değerli müslümanlar ümitsizliğe kapılmak bize yakışmaz. İslam garip doğdu belki kıyamettede garip olacak ama Allah nurunu tamamlayacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Bilgehan sana diyecek birşey bulamıyorum.
    Sen ne harika bir insansın :) Şaka bir yana güzel bir betimleme olmuş. Yazılarının devamı ile . Saygılar..

    YanıtlaSil
  3. islamı moğallardan kurturan Türklerdir. Kendi elimizle kendi sonumuzu hazırlamışız. Birde Çin'i ele geçirmiş olsaydık tmmdır. bütün dünyayı karanlıktı şu an. neyseki hala şansımız var:=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkleri kılıç zoruyla Müslüman yapan,İslam komutanı Kuteybe"dir.

      Sil
  4. İlkokul ve ortaokul "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" kitaplarına önsöz olarak eklenmeli. Hatta yanında orjinal (olmadı korsan da olur) kuran dağıtılmalı. Çocuklarımız bunları öğrenmeden büyüyorlar, olur mu öyle şey?

    YanıtlaSil
  5. '' Allah bize Kuran'da düşünmemizi emrediyor. Kuran-ı kerim bizim en büyük mucizemizdir. mealdende olsa okunmalı anlamaya çalışmalıdır.''

    Noname yukarıda böyle demiş....

    Bende diyorumki aman okumayın sonra benim gibi 34 yıllık müslümanlığınızı kaybedersiniz.Okumak için neden 34 sene beklediğimide yanarım keşke daha önce okusaymışım.
    Aklı başında her insan kuranda söylenenlerin Tanrı sözü olmayacağını hatta bunları tanrının söylediğini düşünmenin bile Tanrıya ( eğer varsa ) saygısızlık olacağını anlayacaktır.
    Tanrı ( eğer varsa ) bu kadar basit ve çelişkilerle dolu bir kitap göndermez.Aynı düşüncelerim diğer kitaplar içinde geçerli.

    YanıtlaSil
  6. Bugüne kadar cübbeli sakallı yalan yanlış dini anlatan Kuran-ı Kerim'i dokunulmaz bir kitapmış gibi gösteren zihniyetler yüzünden Bilgehan gibi arkadaşlarımız ortaya çıkmış ve çıkmaya devam etmektedir çünkü dinde kendi adına birşey bulamıyorlar. Bilim herşeyi ortaya koyar diyor zaten dininde sana kendini geliştir aptal olma diyor da işte bunu anlatabilmek insanlara önemli... Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  7. Bu yazı bir başyapıt.

    Kesinlikle çok başarılı.

    Tebrikler.

    YanıtlaSil
  8. ŞAKACI ŞEYLER SİZİ BİLGEHAN NE MÜTHİŞ Bİ BEYNE SAHİPSİN HERALDE DÜYNA ÜZERİNDE KAFASININ İÇİNDE BİT KADAR BEYNE SAHİP OLAN TEK MAHLUKATSIN.YAZIK KOMİK MUCİZE ARIYOR BULAMIYORSUNUZ,AMA O KÜÇÜK BEYNİNİZ KAİNATIN MUCİZELERLE DOLU OLDUGUNU İDRAK EDEMİYOR:)ÇOK MERAK EDİYORUM BURDAKİ ACİZ DİNSİZLERİ MÜKEMMEL AKILLARINIZI KULLANIYORSUNUZDA BİR İNEK KADAR KABİLİYETLİ OLUP OTTAN SÜT YAPAMIYORSUNUZ TEKNOLOJİNİZ YETMİYOR.AMA SİZE SORSAK İNEKTE ZART DİYE BİRDEN YARATILDI SİZDE SÜTÜN YARARLI OLDUGUNU KEŞFETTİNİZ HİÇ BİR AMAÇ YOK DİMİ.SİZE EMBESİL BİLE DİYEMİYORUM SİZE SADECE ACIYORUM...

    YanıtlaSil
  9. sevgili bilgehan kardeş;
    sana bu soruyu gerçekten merak ederek soruyorum.islamı reddetmeye
    başladığın günden beri hayatında ne değişti?daha huzurlu, daha güzel bir
    dünyan mı oldu? Daha sevecen, daha mutlu , daha iyi bir insan mı oldu? Sana bu soruyu
    şu yüzden soruyorum; En basitinden bir insanın bir hayvana 'yazık günahtır'
    diyerek eziyet etmemesi islamın ona verdiği bir değerdir.ben şuna inanıyorum;
    islamın insanlara verdiği 'günah, haram, allah sevgisi, allah korkusu,büyüğe sevgi saygı,'
    daha ne bileyim bunun gibi birsürü kavram var.bu kavramlar olmasa dünya hiçde yaşanır bir
    yer olmayacaktı.hitlerin yahudilere,yadudilerin filinstine yaptığı insanlık dışı şeyler
    o insanlarım bu bahsettiğim kavramlara sahip olmamalarından kaynaklanmaktadır.ben şuna içtenlikle inanıyorum;
    islam felsefesi(tabi doğru yorumlanırsa) uygulandığında çok daha yaşanır bir dünya olacaktır.
    bu açıdan bakıldığında islam bir inancında ötesine geçer.bir gereklilik halini alır.demek istediğimi açık
    bir şekilde ifade edebildimmi bilmiyorum umarım anlatabilmişimdir.kısacası islama sadece bir din bir inanç sistemi
    olarak bakılmamalı toplumlara etkisi incelenmeli.Ben şunu çok iyi biliyorumki allaha inanmayan bir insan olsam;
    hiç kimseyi ciddiye almam her zaman kendi çıkarlarımı önde tutarım, bana en ufak zararı verene bunu en feci
    şekilde ödetirim.kaybedeceğim bir canım olur o da umrumda olmaz. /can/

    YanıtlaSil
  10. İlk yorumdaki Noname'e

    Aşık Veysel'in de okuma yazması yoktu, dahası adam kördü ama ne kadar güzel şiirleri, türküleri vardır. Adam kalkıp demiş mi bunları allah yazdırdı diye? Demek ki okuma yazması olmayan biri de pekala güzel şiirler, metinler oluşturabiliyor. Aklında tutuyor, yanındakilere ezberletiyor falan belki ama en azından bu mümkün. Kuranın da bu açıdan bir farkı yok.

    Bundan iyisi olamaz demek bir şeyin tanrı yazısı olduğuna kanıt olamaz. Biraz mantık lütfen...

    Kaldı ki Muhammed ilk emir olan "oku" emrine uymamış, hayatı boyunca okuma yazma öğrenmemiş, paso yanındakilerden geçinerek zevk ü sefa içinde yaşamını geçirmiştir.

    YanıtlaSil
  11. generalduncan,

    Açlıktan karnına taş bağlayan bir peygamber hakkında zevkü sefadan nasıl bahsedebilirsin? Mekke Fethi'nden sonra Medine'ye döndüğünde kızına uğruyor. Hz. Fatıma onu kapısında görünce ağlamaya başlıyor. Üstü başı toz-toprak olmuş, elbisesi nerdeyse giyilmeyecek kadar eskimiş.. Bu mu zevkü sefa düşkünlüğü? Bunlara benzer anlatılabilecek daha yığınla örnek var...

    Ayrıca senin okumaktan anladığın nedir ki, Peygamberin okumadığını iddia ediyorsun? Evet Hz. Muhammed okuma bilmezdi ama Allah'ın kader ve kudret kalemiyle yazdığı kainat kitabını ondan daha iyi okuyabilen hiç kimse olmadı. Kainat kitabını okumak için ilkokulda öğrendiğiniz alfabe yetmez, daha çook yol almanız gerekir.

    Bu tertemiz insana attığınız çirkin iftiraların hesabını vereceğiniz günün varolma ihtimalinden korkun. Korkun da hiç olmazsa iftira atmayın. Affedilme liyakatinizi kaybetmeyin.

    YanıtlaSil
  12. aşık veysel ama olduktan sonra küçük yaşta saz çalmaya başlamıştır. Hz. Muhammed(sav) 40 yaşında peygamberlik gelmiştir. Kuran-ı kerimi, peygamberimizin yaşantısını okumadan anlamadan yorum yapıyorsunuz. Bilmiyorsan araştır bari.. burda körü körüne inançsız çok arkadaş var. Peygamberim hakkındaki iftiralarına fizikci arkadaşım cevap vermiş eline yüreğine sağlık

    evet aşık veyselin güzel şiirleri vardır sana aşık veyselden bir şiir

    Allah birdir Peygamber Hak
    Rabbül alemindir mutlak
    Senlik benlik nedir bırak
    Söyleyim geldi sırası

    Kürt'ü Türk'ü ve Çerkes'i
    Hep Adem'in oğlu kızı
    Beraberce şehit gazi
    Yanlış var mı ve neresi?

    Kuran'a bak İncil'e bak
    Dört kitabın dördü de Hak
    Hakir görüp ırk ayırmak
    Hakikatte yüz karası

    Binbir ismin birinden tut
    Senlik benlik nedir sil at
    Tuttuğun yola doğru git
    Yoldan çıkıp olma asi

    Yezit nedir, ne kızılbaş
    Değil miyiz hep bir kardaş
    Bizi yakar bizim ateş
    Söndürmektir tek çaresi

    Kimi ne çeker dilinden
    Hem belinden hem elinden
    Hayır ve şer emelinden
    Hakikat bunun burası

    Şu alemi yaratan bir
    Odur külli şeye kadir
    Alevi Sünnilik nedir
    Menfaattir varvarası

    Cümle canlı hep topraktan
    Var olmuşuz emir Haktan
    Rahmet dile sen Allah'tan
    Tükenmez rahmet deryası

    Veysel sapma sağa sola
    Sen Allah'tan birlik dile
    İkilikten gelir bela
    Dava insanlık davası
    AŞIK VEYSEL

    YanıtlaSil
  13. Düşünsenize Allah ne kadar büyük ki, kendisine küfredip gönderdiği resul be kitapla dalga geçilmesine bile izin verebiliyor.

    Eğer senin dediğin doğru ise Bilgehan, kendini şanslı saymalısın, dilediğin kadar adam öldürebilir, istediğin kadar para çalıp bir işine gelen her şeyi yapabilirsin. Ve ömrün bittiğinde senin inancına göre yok olup gideceğin için bu dünyada ki yaşadıkların yanına kar kalacak. Eğer bizim dediğimiz doğru ise vay senin haline değil mi? Allah koskoca evreni ve tüm dünya bitkileri, aklına gelen herşeyi, sırf bizim Bilgehan dünyada rahat etsin 70 sene dilediği gibi yaşasın sonrada ölsün çürüyüp böceklere yem olsun diye yarattı değilmi senin mantığına göre...

    Rabbim sen o kadar büyüksün ki hemde o kadar büyüksün ki, sana tapmamam imkansız, Sana tapmam için hiç bir sebebim kalmasa bile sırf bilgehan gibi beyinleri ve dehaları yaratabildiğin için bile yine sana tapardım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gibi allah allah diye gelip ülkeyi talan edenleride gördük ama sizler hala onlara toz kondurmaz müslüman diye seçersiniz ,onlar müslümansa ben o müslümanlığı kabul etmiyorum müslümanlık günümüzde çıksr,ve menfaat sağlamak için sadece şekilcilih hsline gelmiş olup islamın diğer şartları yapılmadan sadece cumaları cami kapısında görünüp dindarım diye halkı kandırıp hırsızlık,haram,kul hakkı göz ardı edilmektedir.

      Sil
  14. Cevap 1
    İnsanda 3 bildiğim göz vardır.
    Bir çift göz ile sadece belli frekanslarda ki ışığı işleyerek görüntü haline getirir. Göremediği algılayamadığı o kadar çok şey vardır ki diğer gözleri kapalı olanlar çok bilgiden yoksun olurlar. Göz ile ufka kadar görebiliriz. Güneşi bile göremeyen bakmaktan aciz olan gözler ile Tanrıyı görmeye çalışmak mantıksızdır.

    Diğeri ise akıl gözüdür.
    Bu göz ile düşünür ve hayal ederek belli fikir sahibi olur ve anlama kapasitemize göre bu bilgileri işleriz. Evrenin işleyişini bir resme bakar gibi inceleyerek elde ettiğimiz bilgi ve fikirlerden yola çıkarak resmin bütününü görebiliriz. Akıl insan için bir kılavuz ve rehberdir. Ancak Tanrıyı bu göz ile görmek mümkün değildir zira aklımız sadece bizim bilmek istediğimiz bir ölçü ile bizlere resmi gösterebilir.

    Üçüncü gözümüz gönül gözümüz dür. Bu göz ile birbirimizi severiz ve aşık oluruz. Bu gözün bilincinde olan veya ona kulak veren az sayıda insan vardır. Bu gözün işlevini idrak etmek diğer iki göze bağlı kalan birisi için mümkün değildir. Onu bir göz olarak bilmeyen birisi için ise ona kulak vermek mümkün değildir ancak rehberliği diğer gözler ile farksız olmakla birlikte daha derin bir bilgiyi içerisinde barındırır. Bu gözden bilgiyi işler hale getirmek için önce bilgi kaynağına inilmesi yani kulak verilmesi gerekmektedir. Bu suyu almak için bir kuyuya inmeye benzer. Fakat bu kuyuya inmek yerine suyu çıkartmak için çıkrık veya pomba kullanabiliriz.

    Yunus Emre nin şu söylemini hatırlayalım: Sırat kıldan incedür, kılıçtan hem keskincedür
    Varup anın üstünde evler yapasum gelür.
    Sırat köprüsü insanın vicdanıdır. İnsan kendi işlediği günahlarda kendi hatasını bilir fakat hata yapmaya devam eder. Bu yüzden bir kişinin vicdanı devamlı onu bir yılan sokması veya bir ateş gibi dürterek rahatsız eder. İnsan ancak tövbe eder ve bir daha bu hataları yapmayacağına inanırsa bu azaptan kurtulur ve vicdanını rahatlatır. Vicdan insanın gözlüdür. Gönül insanın yaşaması için manevi anlamda bir yer veyahut bir evdir. İnsan orada huzura erer mutlu olur orada ham iken pişerek yanar. Burası bir öğrenme veya ibadet hanedir.
    Yunus Emre nin şu söylemine bakalım:
    Kabeyi yıkasum gelir.
    Burada kabe Allah ın evidir. Fakat 6 köşeli bir yapıdan bahsetmiyor. Bir insan yaratıcısına aşık olursa ona bağlanırsa ve her an onu anarsa , bu insanın gönlüne Allah zuhur eder ve orada onunlar bütün olur. İnsan birisini çok sever ise onunla kaynaşır ise sevdiğinin gönlünde yer edinir ve daima sevgili hatırlandığında onunla bu yerde kavuşma yaşanır. Cennette ki evler ve köşklerin manası burada gizlidir. Maddi evren de mekan sadece bir yanılsama bir hiçliktir bu yüzden insanın var olması için bir mekana sığamaz ve bir mekan aramasına gerek yoktur.

    Bizim bilim ve ilimden uzak durmamız mümkün değildir zira Allah beni anlamak için yarattığım şeylere bakın demektedir. Onu anlamak ve keşfetmek için merdivenin basamaklarını en alttan çıkarak ona varana yükselene kadar devam etmeliyiz. Bu yüzden bakmak ile anlamak, bilmek ve görmek arasında ki farkıda kavramalıyız. Bilenle bilmeyenin bir olmayacağı söylenmektedir bu her konuda tartışılmaz bir gerçektir. Fakat bilgide ki amaç bu bilginin tamamını yaratan Allah' ı bilmektir. Yunus Emre de bizlere bunu anlatmaya çalışıyor:

    İlim ilim bilmektir
    İlim kendin bilmektir
    Sen kendin bilmezsin
    Ya nice okumaktır

    Okumaktan murat ne
    Kişi Hak'kı bilmektir
    Çün okudun bilmezsin
    Ha bir kuru ekmektir

    Okudum bildim deme
    Çok taat kıldım deme
    Eğer Hak bilmez isen
    Abes yere gelmektir

    Dört kitabın mânâsı
    Bellidir bir elifte
    Sen elifi bilmezsin
    Bu nice okumaktır

    Yiğirmi dokuz hece
    Okursun uçtan uca
    Sen elif dersin hoca
    Mânâsı ne demektir

    Yunus Emre der hoca
    Gerekse bin var hacca
    Hepisinden iyice
    Bir gönüle girmektir.

    Çok daha detaylı bu konuya girmek isterdim fakat uzun yazarak sıkmak veya anlamanızı güçlendirmek istemem.

    YanıtlaSil
  15. Birisi Peygamberimize gelerek bir ayağını kaldırmasını ister , bir ayağını kaldırır. Diğer ayağınıda kaldırmasını söyler. Bunun üstüne Peygamberimiz ben miraca değil o bana geldi diye yanıtlar.
    Peygamberimiz miraca çıkarken en yüksek makama ulaştığında orada aklını geride bırakır çünkü Allah'ın huzuruna çıkmaktadır onunla bütün olmaktadır bu yüzden sonradan yaratılan ve insanlara rehber olan akıl orada yanmaktadır işlevini yitirmektedir. Aklın görevi sadece kaynağa bizi ulaştırmaktadır. Akıl insanı kötülüklerden korur ve bir rehber gibi insanı yönlendirir. Fakat bir rehberimiz olduğu halde kaynağı rehbersiz olarak bencilce aramakta bir müslümana yakışmaz. Akıl demir gibidir. Demir ateşte pişirilerek eritilir. Akılda aşk ateşini görünce pişer ve erir. Demir işlenerek ayna olarak kullanılır ve kendimizi görmemizi sağlar. Akılda insanın aynasıdır fakat akıl saf olmayan bir insana rehberlik yapamaz. Bu yüzden dinimizde nefsimizi eğitmemiz ve dizginleri elimize almamız söylenir.

    Gökyüzünde yer yüzüne ayetler indi. Gökyüzü beyindir , yer yüzü ise gönlümüzdür. Her insana vahiy gelmektedir akıl tarafından fakat bu bilgiyi alan insan bunu kendi zekasından sandığı için bu bilgiyi değiştirerek saflığını bozar bu yüzden doğru yorumlayamaz. Bu nedenle ancak saf olan ve nefis perdesini kaldıran birisi ancak bu bilgileri alarak resme bütünü ile bakabilir.

    Bu konuyu detaylı bir şekilde daha derin olarak anlatmak isterdim fakat merdiveni zıplayarak kimse çıkmıyor. Asansörde nefsimizi öldürene kadar bozukmuş.

    YanıtlaSil
  16. Bilgehan.. Kılavuzunu çok beğendim hatta bayıldım. Bence en yakın zamanda bir broşür şeklinde basılıp,bilgi amaçlı dağıtımı yapılmalı. :D

    İnsanlar,hayret ettikleri olayları mucize diye adlandırmayı (pireyi deve yapmayı) çok seviyorlar ki bu da çok umutsuz oldukları içindir. Mutsuz ve boşluğa düşmüş zamanlarında hayaller,cinler,ruhlar,şeytan vs. görürler. Onları ancak bunlar kurtarır,yola getirir.

    Herkese biraz mutluluk,biraz fazlaca da akıl diliyorum.Ah pardon! Lütfen kendinizi aşacak kadar bilgi edinmeyin yoksa kendinizle çelişir ve bize benzersiniz ki özgür düşünmeyi,mantık yürütüp bize benzemeyi gururunuza yediremezsiniz :D . Benzerseniz de görün bakın herşey nasıl da farklı şekilde gelişiyor ve kendinizi ''inşallah maşallah''lara bağlamadan,birşeyler yaparak yoluna sokmayı ve mutlu olmayı öğreniyorsunuz.

    Atalarımızı ne demiş: Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar. :)

    Saygı hak edenlere saygılar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o atalarımızın sözü tevekkül ile ilgili onu bi açıklığa kavuşturalım. yani sırf köşede oturup dua edip bekleyeceğine biraz çalış gayret et Allah sana verir -Allah gayret eden verir-. tıpkı sbs gibi. bütün sene pc oynayın ve Allah'a 500 tam puan için dua edeceğine dersine çalış konuyu anla sonra Allah'a dua et ki sana istediğin liseyi nasip etsin. inşallahın manası "Allah'ın izniyle" demektir ki sen "Allah'ın izni" olmadan -afedersin- bi boku yoluna sokamazsın ve mutlu olamazsın

      Sil
    2. Çalıştıktan sonra daha neden dus edeyim emeğimin karşılığını zaten alırım çalışmadan bana maaş verecekse mesaiye gitmeden 8 saat dua edeyim bu araplar hangi boku yoluna koymuşlar uzayamı gittiler atomumu icat ettiler gavur dediklerinin son model arabası,uçağıyla geziyorlar. Beni yaradan büyük allah bana bir iyilik yapıp yarattı ise benden bir ömür boyu dua etmemi hergün ibadet etmemi istesin o zaman bana soran oldumu bunları yapacakmısın diye sorsalar böyle bir yaşamı istemezdim şimdi sorsalar yine istemem kimseye minnetim yok isterse geri alsın canımı elimden geldiğince kul hakkı yememeye hırsızlık yapmamaya çalıştım,haram,zina,iftira. etmeden yaşamaya çalıştım, ama cumaya gitmedim ordan çıknca galeyana gelip allahu ekber diyerek adam yakmadım,çoluk çocukları katletmedim cuma camide grünüp milleti dinle kandırıp servet yapmadım,vatanıma bayrağıma ihanet etmedim,buna rağmen bunu yapanlar cennete cumaya gitmeyenler cehenneme gidecekse siz devam edşn ben istemem.

      Sil
  17. senin cahilliğine ve yobazlığına gülüyorum.
    Yobaz nedir "bir inanca dışarıyla etkileşime kapanacak şekilde kendisini kaptırmış kişidir."
    Sen bunları yapıp ateist oldum diyorsun da bunlar müslümanlık mı diye hiç sormamışsın ki. Bilime atıf yapıyorsun hala islam alimleri ve Allah dostlarının kitapları üzerine kurulu bir teknoloji çağında yaşııyorsun. Tuvalet deliğine sıçmayı akıl edemeyen adamlar başımıza alim kesildiler.
    Allaha çok şükür ki İlluminati gibi bir avuç serserinin ödül verdiği satılık insanların dışında mümin kardeşlerimizin ilmi ve gayreti tüm dünyaya örnek olacak şekilde gelişiyor.
    Madem müslümanlık dediğin gibi bişey o halde hükümet neden elimizde? Tübitak neden elimizde, tüm dünyada hizmet veren Türk okulları neden bizim? Aselsan da bizde. Madem siz ateistler deha beyinlersiniz o halde bu hizmetleri yapsanıza,oturduğun yerden sç kaba dök bilinciyle hareket ediyorsunuz hala.

    YanıtlaSil
  18. http://www.facebook.com/photo.php?v=308077899212280

    bu videolardan ne kadar varsa izlemek istiyorum. rica etsem bana link atar mısınız? konu (inanç) hakkında ne kadar basit ve yüzeysel düşünüldüğünü pardon sallandığını gördükçe sizler adına üzülüyüroum. yani bir teziniz var fakat onu bile doğru düzgün savunamıyorsunuz.
    bu dünyaya günahkar doğmak ve ölüm ile sonuçlanması falan oldukça hoş tasvirler. biz de adem bradd pitt gibi 1.85 falan mı yaratıldı çamurdan kısmını tartışıyoruz kendi aramızda... Maymunların çocuklarıyla nerde karşılaşmış olabilir falan... ama inancın ne olduğunu bilmeden inanca saldıramazsınız ki... müsait olduğunuzda bir mesaj atın. ben size yumuşak karınlarını tarif ederim :)))) ama bu videolar ve bu yazılar ilkokul seviyesinde henüz... yıllardır takip ediyorum sizi(şahsınız değil.konu etrafında gezinenler)tv ve haber enetelektüelliğinizi hiç geliştiremediniz... youtube falan 3-5 video. doğru mu? sizce olur mu böyle? biraz daha çaba lütfen. henüz darwin düzleminde 2. bir kitabınız ve teziniz bile yok.

    bizde tam 3 tane var :) geliştirin kendinizi biraz daha... teşekkürler...

    YanıtlaSil
  19. arkadaşım madem böyle biliyorsun. Allah'ı, peygamberini, Kur'an-ı Kerim'i tanıyorsun ve kabul ediyorsun sen niye müslüman olmuyorsun? demek müslüman olsan hepimizden iyi bir müslüman olacaksın.
    kfayı yemişin lan sen :D

    YanıtlaSil
  20. he bide peygarin hayatını okumayın diyorsun şartlar farklı diyorsun. peki sana şöyle bir soru sorayım: bize en iyi örnek olacak insan peygamberdir. yani onun uyguladıklarını uygulamalı onun UYGULAMAMIZI İSTEMEDİĞİ -bak uygulamadığı demiyorum- şeyleri uygulamamamız gerekiyor. peki sorumu soruyorum:
    peygamberimizin uyguladığı hangi davranış şu anda -şu şartlarda- uygulanamıyor? veya uygulamamızı istemediği hangi davranış şu şartlarda zaruri ihtiyaç söyler misin? bu yüzden şu şartlar konusunu biraz daha düşün 0lur mu

    YanıtlaSil
  21. Bilgehan bu yazılarla neyi amaçlıyosun. İnsanlığı aydınlatsan ne olcak. Mum dibine ışık vermez derler. İslam 1000 yıldır milletimizde inancı aşmış bir kültür haline gelmiş durumda.Şimdi bu kültürü bırakıpta hangi kültüre sarılalım.2+2=4, İnanç=duygusal durum, insan=duygusal varlık, inanç=insan bundan kurtuluş yok.

    YanıtlaSil
  22. Bir şey için “vardır” demek kolaydır ve kendisi yada etkileri gösterilerek ispatlanılabilir. Ancak bir şey için hiç bir yerde yoktur demek için; tüm evreni ve evren üstü boyutları taramak gerekir ki bunu söylemekde yapmakda imkansızdır.

    Bu durumda Allah için yok diyenlerin, tüm evreni ve evren üstü boyutları tek tek dolaşarak aramaları ve ttüm bilgisine tam anlamı ile vakıf olmaları gerekir ki bu beyhude bir çabadır.

    Bu nedenle ispatlayamayacakları bir konuda “filan varlık” yoktur diyen her ateist; emin olamayacağını yüzdeyüz bildiği halde bu kadar hayati ve önemli bir konuda kesin konuşarak daha baştan yalan söylemiş ve karşısındakinide kendini de dolandırma, kandırma yoluna gitmiştir. Bu nedenle genel olarak bir ateistin ahlaken üstün olduğundan bahsetmek, adil ve akıllı olduğunu söylemek mümkün değildir. Çoğunluğu , Doğrusunu bilmediği konularda en çok atıp tutan ve bilgiçlik taslayanlar, iki üç kelime kitap okumuş olan yeni yetmelerdir. Bunların kibiri daha çok olduğundan marjinal durmayı severler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ömer aycan, benim sizlere diyeceğim şeyi sen bizlere demişsin. Varlık kanıt ister, yokluk ise yok olduğundan, görünmediğinden, koklanmadığından, elle tutulur birşey olmadığından ve duyulmadığından kaynaklanır ki tanrıya var demek kanıt gerektirir. Ağaçlar, kuşlar, doğa, insan gibi şeyler bunun varlığını kanıtlamaz. Kanıt olmadığından yoktur denir zaten.
      tanrı yok diyenlerin evreni dolaşması mı yoksa var diyenlerin kanıt göstermesi mi doğal, kendinle çelişiksin ben tanrıya inanmadığını düşünüyorum senin çünkü bu örneği inanan birinin vermesi saçmalıktır.

      Sil