15 Ekim 2009 Perşembe

Peygamber bolluğu ve peygamber kıtlığı

Müslümanlara "Allah neden sadece Arap yarımadası ve etrafına peygamber göndermiş?" diye sorulduğunda "Allah(cc) her millete her medeniyete peygamber göndermiştir, Allah 124.000 nebi göndermiştir" derler.

Aslında bu 124.000 sayısı ile içinden çıkılmaz bir tuzağa kendi kendilerine düşerler.

Neden mi?

Müslümanlar Kuran'a ve hadise dayanarak ilk insanın kaç yıl önce yaşadığına dair bir hesap yapamıyorlar. Ancak İsrailiyat'a başvurup 7.000 yıl gibi bir süreye ulaşıyorlar. Bu rakama itiraz edenler olacaktır, onlar için de açıklamam yazının devamındadır.

Diyelimli Adem 7.000 önce yaşadı ve Adem'den son peygamber Muhammede kadar 124.000 peygamber geldi.

Basit bir hesap ile 124.000/(7000-1400)=22.1 rakamına ulaşırız.

(toplam peygamber sayısı bölü (insanlık tarihi eksi son peygamberden bu yana geçen zaman ))

Yani her yıl ortalama 22 peygamber gelmiş... Bir yüzyıl içinde en az 2200 peygamber gelmiş. Yani her dönemde dünya üzerinde -en az- bin peygamber aynı anda yaşamış.

Ek bilgi olarak sunayım; 7.000 yıl önce -modern bilime göre- dünya nüfusu 15 milyon kişiydi. Muhammed zamanında 250 milyon kişi kadardı. Azıcık bir nüfusumuz vardı yani...

Müslümanlar bu kadar az nüfusun olduğu bir dönemde bu kadar çok peygamber olmasını nasıl yorumluyorlar?

Şimdi 7.000 yıl hesaplamasını kabul etmeyenler için 70.000 yıl için hesap yapalım... Bu kez yüzyıl başına 180 peygamber düşüyor. Yani yine o kadar az değil... Her yıla neredeyse 2 peygamber düşüyor. Altı ayda bir bir yerlere peygamber geliyor, bunlar aynı dönemde yaşıyorlar, aynı mesajı iletiyorlar.

Şimdi şu noktaları düşünelim...

Muhammed'e en yakın tarihte gelen peygamber Muhammed'den ne kadar önce geldi?

Bu peygamber bolluğu sırasında -İslami kaynaklara göre- Muhammed'le çağdaş bir peygamber olmadığına göre son peygamber gönderilmeden önce peygamber gönderme işine uzunca bir süre ara verilmiş. Tabi bu da öncesindeki peygamber yoğunluğunu arttırıyor.

Düşünülmesi gereken ikinci nokta şudur; her yüzyıl 2200 ya da 180 peygamber geldiyse ve tümü Allah'ın hak dini İslam'ı anlattıysa bunların medeniyet üzerinde etkilerini neden görmüyoruz?

Neden Türklerin tarihinde, bizi bırak herşeyi ama herşeyi yazan ve kayıtları hala mevcut olan Çin'de, Japonlarlarda, Ruslarda, Pasifik Adalarında, Avrupalılarda, Amerika'da İslam'ın en küçük izine rastlamıyoruz?

Müslümanlar Tevrat'ın ve İncil'in değiştirildiğini söylerler. Ama Tevrat ve İncil hala bir ölçüde Kuran'a benzerler, benzer öyküleri anlatırlar. İncil 2000 yıllık, Tevrat kabaca 3400 yıllık geçmişlere sahipler. Bu süre içinde "değiştirilmişler" ancak hala İslam'ın mesajina benzer temaları var. Olaylar, isimler büyük ölçüde benzerlik gösteriyor.

Diyelim ki başka medeniyetlere de Allah'ın mesajı verildi... Onlara da peygamberler gönderildi... Ve onlar da Yahudiler ve Hristiyanlar gibi Allah'ın sözünü değiştirdiler. Peki onların dinlerinde, inançlarında neden İncil kadar, Tevrat kadar benzerlik kalmadı?

Sevgiler, saygılar
Bilgehan Bengi

6 yorum:

  1. Bence olayı Peygamber bazında değil de mesaj bazında almak gerekir. Önemli olan herkese mesajın gitmesi. İslam izlerine gelince; kalmamış olabilir ama bu mesajın tesir etmediğini gösterir. Benzerlik konusunda ise değiştirilme farklı oranda olabilir. Ayrıca benzerlik olması gerekmek. Önemli olan mesajın özüdür.

    YanıtlaSil
  2. Anahtar deliğinden içeriye bakacağına kapıyı açıp içeri girmeyi denesen ve odanın bütününe baksan... Anahtar deliğinden çok ama çok az bir yer görebilirisn o da sana odanın tamamı hakkında, içeridekiler hakkında, içeridekilerin yapmaya çalıştıkları hakkında bir fikir vermez... Buradan gördüklerim bana yeter diyorsan hayatın boyunca odanın içini merak edeceksin

    YanıtlaSil
  3. dunyanın yası 4-5 mılyar. ılk ınsanlık kalıntılarının bulundugu donem 2 mılyon yıl. bu arada eksık bılgıyle hesap yapıyorsunuz. madem 7 bın veya 70 bın gıbı rakamlarla gırıcez olaya soyle hesaplayın. sımdıye kadar 6 tane buyuk kıyım oldugu soylenıyor. bu bır nevı butun dunyanın resetlenmesı anlamına gelır. hadı ıslemı kolaylastırmak ıcın 2 mılyon sayısını 1.240.000 seklınde duzenleyelım. 124000 sayısına boldugumuzde ve 6 ıle carptıgımızda 60 yapacaktır. ınsan medenıyetının bazı donemlerınde 25 yasın yaslılık sayıldıgını, bazı nebılere kıtap gonderılmedıgını vs. da hesaplar ısenız yaptıgınız hesap bıraz farklı olacktır. ama tabı bu hesap hala eksık oluyor farkındaysanız. aynı zamanda cok farklı yerlere farklı peygamberler gonderılmıs olabılecegını bu onermede yok sayıyoruz. bundan daha vahımı kuranda 18000 farklı dunya oldugu yanı 18 bın farklı zekı yasam turu olduguna da degınılır. 124000 sayısını 18000e bolup benzer ıslemler yaparak vs degısık sayılar elde edılebılır.

    bu sekılde hesaplamalar yaparken lutfen eksık bılgılerle hareket etmeyın bırılerı tarafından kandırılacagınıza kendınız dusunerek de bazı seylerı gorebılırsınız.

    benım gıbı cok da dındar gorulmeyen bır adama bıle bunları yazdırdınız ya :) bır seyı elestırın. elestırmeyın demıyorum ama bu kadar da basıt mantık hataları olmaz kı :)

    YanıtlaSil
  4. Lykuya :
    Başkasını eleştirirken kedininde cok fazla eksik bilgiye sahip olduğunu bilmen gerekirdi. Şimdi senin kıstasın olan 2 milyon yıl önceyi düşünerek soruyorum:
    1)İki milyon yıl'a hangi kaynaklardan nasıl ulaştın?
    2)Bu ilk insan adem ile havvamıydı?
    3)konusmayı biliyorlarmıydı? Gelen peygamberlerle nasıl iletişim kurdular?
    4)Su anki insanla aynı özelliklere mi sahipti? yoksa evrimleştilermi?

    bu sorulara cvp verebilirsen hiç hesap yapmaya bile gerek kalmayacakmış gibi duruyor. 124000 peygamber sayısını mantıklı bir hale getirmeye çalısırken arkanda çok fazla açık kapı bıraktığının farkında değilmisin. Dini bilime dayayarak açıklamaya çalışmanın sizleri daha da çukara çektiğini farkedemedin mi?

    YanıtlaSil
  5. bu peygamber sayısı Kuranda mı geçiyor?geçiyorsa ayet ve sureyi bildirir misin ? lütfen

    YanıtlaSil
  6. eeee, so what??

    İnanç işi aşk işidir. Aşık olan ne bahane ister, ne gerekçe arar, ne delillerle uğraşır. Aşığıyla muhabbetine bakar o. Allah o aşkı sizin gönlünüze de düşürsün.

    YanıtlaSil