22 Aralık 2010 Çarşamba

Madem inanıyorsun, kaşınma!

Abdest, namaz bilmezsiniz... Oruç tutmazsınız... Selamlaşırken, beğeninizi bildirirken, umutlarınızı dile getirirken Arapça laflar etmezsiniz... Dua etmez, dualara "amin" demezsiniz... Hayatınızda "din" yoktur.

Ayrıca... facebook'ta en süper müslüman gruplarına üye değilsinizdir, sık sık İslami videolar da paylaşmazsınız. Unutmadan... Kandil, bayram vesilesi ile dini temalı yapmacık sms'ler de göndermezsiniz.

Bu ipuçlarını birleştiren "zeki" bir müslüman din konusunu pek takmadığınızı farkeder. Kendini sizin imanınızdan sorumlu hisseder.

Ancak "Sen müslüman değil misin?" diye sormak çok cüretkar bir tavır olacağı için önce başka yöntemler yoklama çeker. ("Türkçe konuşuyorsa, kesin müslümandır" yargısı vardır, müslüman olmak zorundasınızdır. Müslüman birinin imanını sorgulamak da ayıptır o yüzden kibarca yoklama çekmek en uygunudur... Tabi... Tabi...)

Bu yoklama kıvamındaki müslümanın tavrı çok bellidir. Soruyu açıkça soramamanın getirdiği kasıntı bir hal vardır. Lafı dini konulara getiririr; Allah, Muhammed lafını eksik etmez.

Tabi siz de durumu anlar "Ben müslüman değilim" diye arkadaşı aydınlatırsınız. Standant tepki "Nasıl yani?" şeklindedir. Sonra "hristiyan mısın? Değilsen nesin?" diye devam eder. Hiç dine bağlı olmadığınızı, tanrı kavramını akla yatkın bulmadığızı söylersiniz.

İşin asıl tuhaf kısmı bundan sonra başlar. Müslüman arkadaş bu açıklama ile tatmin olmaz. "Neden inanmıyorsun?" diye sorar.

İşte bu soru tam anlamı ile "kaşınma" sorusudur. Madem inanıyorsun, kaşınma kardeşim... Neden inanmadığımı sana anlatırken söyleyeceğim her laf sana küfür gibi gelecek, hakaret gibi gelecek... Sen, kendi inandığı masallara inanmayanları kabullenebilen bir adam değilsin. Henüz, o olgunlukta değilsin ve belki de asla olamayacaksın.

Bu aşamada, artık ne derseniz deyin tartışmadan kaçamazsınız. Evrenin büyüklüğü ve düzeni, canlıların güzelliği, merhameti, Muhammed'in güzel ahlakı ve Kuran'ın mucizevi hedesi gündeme getirilir.

Bu durumda Kuran'da mucize olmadığını, insan yazması olamayacak hiçbir şey olmadığını söylerseniz; birbirine karışmayan sularda boğulursunuz; ardından göklere çıkarcasına göğsünüz daralır; güneş, yıldızlar ve gezegenler yörüngede bir tur atarsınız; ardından üstünüze 19 çıkar... Sonra aya ayak basılan tarihi ve Kuran okuyup icat yapan Japon bilim adamlarını öğrenirsiniz.

Tüm bunları daha önce bin kere duyduğunuzu "bir gece mağarada kendi başına oturan bir adama kitap gelmesi" oalyını inandırıcı bulmadığınız söylersiniz.

İşte o an "Ne yani peygamber yalan mı söylüyordu?" sorusu gelir . "Efsane bunlar, uydurma hepsi" dediğiniz an müslümanın dinine hakaret etmiş olursunuz.

O ana kadar sinirlenmediyse bile bu lafınızdan sonra sinirlenir.

Bazısı belli etmez, içten içten sinirini sürdürür ve saldırgan şekilde lafa devam eder. Dünya'daki zulüm, ahlaksızlık, kızını satan baba, uyuşturucu krizine giren genç, açlık,  Amerika, Irak, Afganistan, İsrail bombası parçalanan Filistinli kız çocuğu ve her şey... ama her şey üzerinize yıkılır. Unutmadan... Hitler, Stalin de var... Masonlar var bir de... Hepsinin hamisi, sponsoru, bir numaralı destekçisi oluversiniz. Herşeyin acısını sizden çıkarmak ister.

Vaktiniz olur da konuşmaya devam ederseniz; evrim, abiyogenez, big bang felan her şeyi bilmenizi ister. Evrendeki tüm sorulara yanıt vermenizi ister.

Bazısı sinirini tutamaz... Artık cümlelerine "bak arkadaşım" şeklide bir hitab ile başlar.
"Allah yok, peygamber yok... Ne var o zaman?" diye saçmalar... Bu modelle fazla konuşulmaz.

Aslına ne bu agresif modelle, ne de ılımlı, tebliğci modelle konuşulmaz. Bunlarla konuşarak bir yere varamazsınız. Hiç bir müslüman -ve sair dinlerin dindarı- lafla ikna olmaz, söylediğinizi dinlemez, sadece siz lafı bitirince ne söyleyeceğini düşünür.

---

Bir müslümanla zülf-i yâr'e dokunmadan konuşamazsınız. Uydurma şahıslardan bile bahsederken "hazreti" demenizi bekler. İsa, Musa, Muhammed demenizi bile hakaret sayar, küfür sayar. İnanmamayı bir hak olarak görmez. Kendisine mâkul gelen şeylerin size mâkul gelmemesini anlayamaz, kabul edemez. Hiç bir müslüman karşılıklı konuşma ile, fikir alışverişi ile, olgun bir tartışma ile fikrini değiştirmez, altta kalmamak için elinden geleni yapar. Yanıt veremediği an, sıkıştığı an saldırıya geçer, konu ile alakasız yerlerden size saldırır, hakaret eder. Kişiliğinize, kimliğinize laf eder. "Belki senin yetişme ortamın bozuktu" gibi laflar eder. Sonuçta sinirinizi bozar, keyfinizi kaçırır. Bir adım da yol alamazsınız.

Müslümana -ve sair dinlerin dindarlarına- laf anlatmak için harcanan zamana yazıktır.

Hakeden herkese sevgiler ve saygılarımla,
Bilgehan

25 yorum:

  1. Çok sık olmasa da bazılarının daha önce düşünmediği şekilde düşünmesine de yol açmıyor değil bence. Ne de olsa dini artık geride bırakmış bir çok insan eskiden kendisini Müslüman sayıyordu ve bunların en azından bazılarının bunu başarmasında diğerleriyle konuşması faydalı olmuştur. Tabi bunun için o kişinin zeka ve eğitim seviyesi önemli olsa gerek.

    YanıtlaSil
  2. Bir şey atlanıyor. Bir kişi müslümanım diyorsa; o'nun dininin başkalarının üzerinde dini tasarrufu konusunda sorumluluk yüklü demektir. Yani gayri müslüm bir inanca sahip kişiyi kurtarmak gibi kutsal bir görevi vardır. Nitekim bununla sorgulanacaktır. Neden kurtarmadın? Neden aydınlatmadın? diye. Bu tepkilerin gerçek analizi budur. Şimdi bu sorunun çözümüne gelince yargılayıcı olanlarından uzaklaşın ışık yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırdır gardaş her koyunu kendi bacağından asan senin dinin değil mi? Ne görevi? İyi amk herkesi kurtarın müslüman yapın hepimiz cennete gidelim, sonra? Bi fetva birbirimizi kıralım, bizi bir arada tutan farklılıklarımızdır, ben böyle iyiyim sen görevini iyisimi başka yerde yap.

      Sil
  3. En sinir bozucu yanlardan biri de, her fırsatta islamın bir hoşgörü dini olduğunun dile getirilmesi. "Tüm insanlar lailaheillallah diyene kadar savaşmakla emrolundum" diyenin neresinde hoşgörü var, merak ediyorum...

    YanıtlaSil
  4. müptezeller cezalandırılacak

    YanıtlaSil
  5. "Hiç bir müslüman karşılıklı konuşma ile, fikir alışverişi ile, olgun bir tartışma ile fikrini değiştirmez, altta kalmamak için elinden geleni yapar." biraz iddialı değil mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru Bu akşam Yaşadım...

      Sil
    2. Fikir?
      Müslüman?
      =Not detected
      Olmayan bişeyin alışverişi de olmaz,

      Sil
  6. BİR SORU
    Eğer inanmayanların dediği gibi Tanrı yoksa, Ölümden sonra hayat, Cennet Cehennem yoksa, inananlar yanılıyorsa inanan kişinin kaybedeceği şey nedir? İnananla inanmayan aynı durumda değil midir? İnanan kişiye yaptıklarının inandıklarının bir zararı var mıdır? Peki ya Tanrı ve Ahiret varsa? O zaman inanmayanın kaybedeceği nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer tanrı varsa senin bu şartlı inanmanı anlamıyacak mı ? Yangın sigortası yaptırır gibi eğer inanırsak bişey kaybetmeyiz ama inanmazsak cayır cayır yanarız en iyisi sigortalayalım kendimizi :D

      Sil
  7. DARK'a;
    tamam inanaların kaybedeceği bişey yok sözüm ona kazanacaklar (mühim olanda orda VIP olmak),ama beyninin almadığı benimseyemediğin birşeye hizmet etmek ne kadar kolaydır düşündünmü,o beyinki bakmadan görebilir,uyurken ayık kalabilir kullanmasını bilirsen herşey mümkündür o 15 gr ile(şüphesiz oda bizim değil)). gelde buna karşı koy.baymısın bayanmı bilmiyorum ama karşı cinten ilgi duymadığın, gönül vermediğin birine nasıl kendini teslim edebilirsin cinsellikte.işte öyle bir şey..

    YanıtlaSil
  8. Dark'a,
    Dindar insanların kazanacağı şey çoktur belki ama kaybedeceği şey daha çoktur.
    Bir kere kendini kayıtsız şartsız teslim ettiğin şey ne olursa olsun ilk başta ben bunu anlamak isterim.ama senini için tüm ömrünü bir yalan uğruna harcamak basit bir şey ise devam et.

    YanıtlaSil
  9. *''Dinlerin tanrısı varsa da yoksa da inananların kaybedeceği bir şey yok savunusu''

    İnanmayanın kaybedeceği nedir diye sormuşsunuz.Tanrı'ya inanan ve inanmayan insanlar bunun üzerinde akıl yürütmelerle tartışma yapabilirler.Burada bir seviye problemi de yaşanmaz.Şu açıktır ki tanrının varlığı ve ya yokluğu kanıtlanamaz.İnsanlar bunun üzerine fikirlerini paylaşırlar sadece.Ancak şu vardır ki Din olgusunun yanlış bilgiler içerdiği kanıtlanabilirdir.Ve bu güne kadar hem bilim hem de felsefe tarafından bu yanlışlar dile getirilmektedir.İş burada çığrından çıkar.Çünkü getirdiğiniz açıklamalar ispat edici ve aklidir.

    Bana birisi bu soruyu sorarsa yani bizim kaybedeceğimiz birşey yok sizin kaybedeceğiniz neler var diye.Şu soruyu sorarım.

    Benim inandığım din de bir tanrının kitap yollaması gibi bir şeye inanırsam beni sonsuz huzursuzlukla cezalandıracağını söylüyor.Benim tanrımın verdiği emir 'Seni Dünya'ya yaşamaya yolladım, beni unut keyfine bak, ancak güzel ve adil bir hayat yaşa! Başarırsan ödülün öldükten sonra yeni bir hayat' şeklinde.Bu yüzden benim kaybedeceğim bir şey yok.Peki ya müslümanların,hristiyanların,yahudilerin,mormonların,........vs kaybedeceği çok şey vardır değil mi?

    İşte bu soru bu kadar saçma!

    YanıtlaSil
  10. Inananlarin kaybettigi sey bu dunyada onurlu bir sekilde ozgurce yasamaktir, tanriya hizmet ettiklerini sanarak hukumdarlara hizmet eder, onlarin istedigi ideal koyun vatandas haline gelirler. Olmayan bir hayal ugruna bu dunyadaki kisitli vakitlerini adam gibi yasayamadan, sorgulamadan gecirirler.

    Bircok muslumandan "Zavalli Hintliler reenkarnasyona inaniyorlar, bu dunyada yasadiklari fakir hayattan bir sonrakinde kurtulacaklarini zannediyorlar, ne kadar komik degil mi" lafini duydum. Kendilerinin de ayni masalla kandirildiklarini bir anlasalar..

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. arkadaşlar eleştirdiğiniz insanların tavırlarının aynısını siz gösteriyorsunuz. Neticede müslüman tanrıya inanıyorsa siz de tanrısızlığa inanıyorsunuz ve tanrıya inanan yobaz dediklerinizle aynı tepkileri veriyorsunuz. çünkü sizin de kutsallarınız var, tabularınız var. müslüman tanrısızlık fikrine ne kadar katlanamıyorsa siz de tanrılılık fikrine katlanamıyorsunuz. dark adlı kişi çok kibarca bir soru sormuş ama siz linç etmeye kalkışıyorsunuz. bir tanesi hakaretler yağdırmış. kabul edin arkadaşlar yobaz dediğiniz islamcılarla bir doğrunun iki ucundasınız ama aynı doğru üzerindesiniz.

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. bakınız bilgehan hanım veya bey herneyse artık, bir müslüman olarak ben, sizin gibi bir küfranla karşılaşsam, sizi islama davet etmek zorundayım.burada zavallı edebiyatı yapmayın lütfen!sizin hiç nezaketten anlamadığinizi yalanlarla ve uydurma bilgilerle dolu makalelerinizi okuyan herkes bilir.her türlü ahlaksızlık ve küfür dolu laflar sarfettiğinizi hepimiz biliyoruz.tabi ki sindiremeye bilirsiniz islamın gücünü ve güçlenmesini.ama bari çaktırmayın!ayrıca artık bu ateizm sistemi çöktü.yalanlarla ayakta tutmaya çalışıyorsunuz ama nereye kadar.
    bilim her yönden evrimi açıklar diyorsunuz ama bilim geliştikçe darwinizm çöküyor.
    mesela 3000 fosil bulundu sadece birazı açıklandı darwincilerin yerle bir olmasına yetti.
    sevgili müslüman kardeşlerim bunun yazdığı makalelerin tamamını okuyun,hepsini,hepsini.
    daha sonra HARUN YAHYA nın ateizmin çöküşüyle ilgili yazılarını okuyun ve gerçekleri görün

    bunların yalanlarına inanmayın.bunlar ölümden ve ahiretten öylesine korkarlar ki artık inkar aetmeye başladılar

    inkar etseler iyi bi de islama resmen küfür ediyor bunlar özelliklede bu bilgehan...

    YanıtlaSil
  15. Tebrik ederim, ilgili konuya çok güzel değiniyorsun. Başarılarının devamını temenni ederim.

    Saygılarımla Efecan.

    YanıtlaSil
  16. İlginizi çekebilir.
    http://hakanium.blogspot.com/2010/12/inanc-m-bilinc-mi.html

    YanıtlaSil
  17. Ibn mesudun zeka yapisini ve kaynagini inceler misiniz haha:) nasilda emin konusup bi celsede her seyi reddediyor tıpki evrimi bir soruyla cokerten turk videosundaki gibi ; insanlar maymundan geldiyse neden hala maymunlar var hahaha:):):)

    YanıtlaSil
  18. zorunlu iman sigortası gibi bişey oldu Müslümanlık,, müslümansan müslüman olmayanları müslümanlığa davet et baktın gelmiyor döve döve müslüman et hani özgür irade? allah bilmiyor mu beni sizin baskınız la zorlamanız la müslüman ettiğinizi peki ya o zorlamayı yaparken ben Müslümanlık tan nefret edersem ya benim içimdeki müslümanlığı öldürdüysen senin belkide ben kendi kendime düşünerek aklederek bulacam doğru yolu ama sen geldin beni zorladın sövdün küfrettin ben namaz kılmadim diye oruç tutmadım diye şuan da bunlar oluyor türkiyede oruç tutmadı diye dayak yemek kusura bakma kardeşim ben sevmedim bu işi en iyisi müslümanım diyip inançsız olmak böylesi daha güvenli değilmi arkadaşlar? böyle değilmi Müslümanlık ya allah bismillah deyip çalmak yalan söylemek zina yapmak insan öldürmek hayvan öldürmek ve daha nicesi allaha yalan söylediniz hepiniz ozaman ne iş? inançsız adam daha bi dürüst geldi gözüme nedense :/

    YanıtlaSil
  19. zorunlu iman sigortası gibi bişey oldu Müslümanlık,, müslümansan müslüman olmayanları müslümanlığa davet et baktın gelmiyor döve döve müslüman et hani özgür irade? allah bilmiyor mu beni sizin baskınız la zorlamanız la müslüman ettiğinizi peki ya o zorlamayı yaparken ben Müslümanlık tan nefret edersem ya benim içimdeki müslümanlığı öldürdüysen senin belkide ben kendi kendime düşünerek aklederek bulacam doğru yolu ama sen geldin beni zorladın sövdün küfrettin ben namaz kılmadim diye oruç tutmadım diye şuan da bunlar oluyor türkiyede oruç tutmadı diye dayak yemek kusura bakma kardeşim ben sevmedim bu işi en iyisi müslümanım diyip inançsız olmak böylesi daha güvenli değilmi arkadaşlar? böyle değilmi Müslümanlık ya allah bismillah deyip çalmak yalan söylemek zina yapmak insan öldürmek hayvan öldürmek ve daha nicesi allaha yalan söylediniz hepiniz ozaman ne iş? inançsız adam daha bi dürüst geldi gözüme nedense :/

    YanıtlaSil
  20. buradan cennete gidecek olan arkadaşlara sesleniyorum bakın orda bi elma var sakın ola yiyem falan demeyin biriniz yiyor ceremesini cümle alem çekiyor amk askerde bile böyle saçma bişey görülmedi yav

    YanıtlaSil